torsdag 14. januar 2010

Ei annerledes utfordring (www.kvitter.blogg.no)

Vegard har laga ei annerledes utfordring! Og siden Vegard er nynorsk-frelst, hadde jeg egentlig veldig lyst vise fram mine språklige talenter og skrive nynorsk, men jeg har ikke Word. Som betyr at jeg ikke har retteprogram. Som igjen betyr at jeg ikke tør skrive nynorsk. Sorryyyy assssssss...


Okei, la oss sette i gang (for å ikke bruke et engelsk uttrykk som "lets go") :

1. Reality-TV-punktet (dette punktet er todelt!) 
a) Finn eit godt, norsk ord for "reality-TV". (Denne oppgåva er ikkje obligatorisk.) 

Virkerlighetstitting.

b) Lag eit reality-TV-konsept som inneheld følgjande: 
- utrøysting 
- minst éin referanse til eit Nintendo-spel 
- eit eller anna frå dette biletet som inspirerer deg:






















Deltakerne skal være rørleggere og trailersjofører, og de skal få utfordringer som ikke er så annerledes fra hverdagen deres. I hverdagen dykker de i rør og kjører store biler, nå skal de dykke i store poser og kjøre små biler.
I disse posene er det helt mørkt (vil bli filma med sånn nattsyn-kamera (FANCY!)). Og deltakerne skal finne en bestemt ting. Når man har funnet denne tingen (den vil pipe og blinke for å si at den er riktig) skal man komme seg opp av posen og sette seg inn i en liten bil og kjøre til dommerpanelet som vil ta imot tingen.
Det vil bare være en av denne tingen, så når tingen er funnet er det fritt fram for de andre deltakerne å stjele den. Størst sjangse for å stjele tingen vil deltakerne få på veien fra posen til dommerne. På denne strekninga vil de få bruk for de andre tingene de har funnet nede i posen (sopper, bananer, skjell, stjerner osv.), de kan f.eks. kaste disse tingene på de andre deltakerne for  forsinke dem.
Her har programmet et stort konkurransepotensial.

Deltakerne vil få en slik oppgave eller en etappe av en slik oppgave hver dag. Ellers vil de bo sammen, noen vil få fordeler og en gang i blandt vil det bli arrangert utstemminger hvor man kan stemme på den man liker minst.
Dette vil forhåpentligvis skape intriger.

2. Gjett kvifor ting gjekk som det gjekk på dette biletet:






















Det var en gang et kongerike kalt Norge. Dette kongeriket hadde en fantastisk og rettferdig konge. Kongen het Kong Haakon.
En dag Kong Haakon tok sin daglige spasertur for å hilse og smile og vinke til folket, blei han stoppa av en knakende kjekk kar som sa: "Yo Haakon! Jeg syns ikke vi burde ha deg som konge lenger! Du er liksom litt gammeldags! Så derfor utfordrer jeg, Jens Stoltenberg, deg til duell!"
Dette var noe nytt for Kong Haakon! Ingen hadde utfordra slekta hans på snart 500 år! Så da var det ikke så rart at Kong Haakon blei sint som en okse. Han vrei av seg skjorta for å få en rask slutt på dette tullet. Men sekundet etter at skjorta var av begynte hele folkemengden som hadde samla seg rundt, å le. De lo og pekte på magen hans:
"SE! Han har bare 4-pack! Hahahaha!" lo de.
Stakkars Kong Haakon blei kjempeflau, rødma og løp sin vei.
Og Jens Stoltenberg sto igjen med makta.
Snipp snapp snute, så var eventyret ute.

Og derfor er det noen som bytter om på prislappene (som man ser på bildet over), for å minnes denne hendelsen.


3. Biletpunktet Snu deg 45 grader til høgre. Ta eit bilete av det fyrste du festar blikket på. Skriv eit lite dikt om det, på minst fire linjer. Fri form, men rim og rytme er pluss.

Bilde//meg.
Ei badeand.
Den er elektrisk.
Strøm og vann,
Det kan bli hektisk.


Oioioi, her var det masse tekst. Hvis du har lest alt, er du kul.
Sorry for at det er rotete *unnskylde med at det er seint*. Nå skal jeg legge meg.

Såh... dette var til deg, Vegard.